Előkészítő ülés

2023.11.08. 13:07

„Szétb*szom mindenkinek a fejét” – fejszével fenyegette a családsegítőt és a védőnőt

Feleségével, élettársával és hat kiskorú gyermekével él együtt Simontornyán az a férfi, aki fejszével fenyegette a családlátogatáson megjelenő családsegítőt és védőnőt. Bíróság előtt kell felelnie a tettéért.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolnak egy simontornyai férfit, aki a családsegítőt és a védőnőt fejszével a kezében fenyegette egy családlátogatás során. Az ügyben szerdán tartottak előkészítő ülést a Tamási Járásbíróságon.

Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a férfi feleségével, élettársával és hat kiskorú gyermekükkel élt együtt a szóban forgó eset idején. A gyerekeket a Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztálya védelembe vétel alá helyezte, és a szülőknek kötelezettségként írta elő, hogy a családsegítő és az esetmenedzser számára biztosítsák a családlátogatás lehetőségét, legyenek együttműködőek.

A két sértett, a családsegítő és a védőnő 2022. december 20-án kora délután felkereste a családot, mert az egyik kiskorú gyermeket a szülei nem vitték el aznap reggel egy kötelező szűrővizsgálatra. A védőnő új időpontot akart egyeztetni, a családsegítő pedig a védelembe vett gyermekek ellátását és a család által kapott szociális tűzifa felhasználását akarta ellenőrizni. 

A sértettek a lakóház konyhából nyíló szobájában meghallgatták a vádlott feleségét és élettársát. Amikor a családsegítő a szociális tűzifa sorsáról érdeklődött, a szomszéd szobában tartózkodó férfi meghallotta ezt, indulatosan a szobába rontott, és emelt hangon nehezményezte az érdeklődést. Ezt követően a vádlott és a sértettek között szóváltás alakult ki, majd a vita során az indulatos vádlott visszament a másik szobába, miközben kiabálva távozásra szólította fel a sértetteket. 

A sértettek a vádlott agresszív magatartását látva a konyhába mentek, hogy a házból távozzanak, ekkor a férfi fejszével a kezében tért vissza a szobába, és azt kiabálta, hogy „nem fél senkitől, szétb×××a mindenkinek a fejét”. Ezt észlelve a feleség és az élettárs a vádlott és a sértettek közé állt, és visszatartották a férfit. A sértettek a vádlott fenyegetésétől megijedtek és a lakóházból anélkül távoztak, hogy az ellenőrzést be tudták volna fejezni.

Az ügyben februárra tűzött ki tárgyalást a bíró.

Nem csak fenyegetőzött

Halállistát vezetett az a 14 éves gyilkos tinédzser, aki egy baltával verte agyon saját édesanyját. Küldetése volt, hogy ölnie kell, az anyját egy baltával verte agyon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában