Szekszárdi Törvényszék

2023.11.21. 09:01

Vascsövekkel ütlegelt egy testvérpár egy harmadik férfit

Társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletének ügyében tartottak tárgyalást hétfőn a Szekszárdi Törvényszéken.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Kiss Albert

A vádirat szerint a két vádlott és párjaik 2022. június 26-án éjjel gyalogosan hazafelé tartottak Decsen, amikor kiment az utcára az ittas állapotban lévő sértett. Szóváltás alakult ki köztük, és a sértett férfi arra kérte az élettársát, hogy hozzon egy vascsövet. A nő ennek eleget tett, és a férfi azzal fenyegetőleg elindult a társaság irányába, így azok távolodni kezdtek.

Ám az I. rendű vádlott kihúzott a földből egy reklámtáblát, és levette azt a tartó vasrudakról, úgynevezett zártszelvényekről. Az egyiket ő, a másikat a testvére, a II. rendű vádlott vette magához, és kezükben a vascsövekkel, visszafordultak a sértett felé. A kölcsönös szidalmazás során a II. rendű vádlott a nála lévő – élet kioltására egyértelműen alkalmas – vas zártszelvénnyel meg akarta ütni a férfit, aki az első ütést a nála lévő vascsővel hárította. II. rendű vádlott azonban ismét ütött, ekkor a zártszelvénnyel legalább nagy erővel eltalálta a sértett fejének bal oldalát.

Ezt követően az I. rendű vádlott a nála lévő vascsővel legalább közepes erővel megütötte az ekkor még álló helyzetben lévő sértett jobb lábát a sípcsontjánál, amitől az összeesett. Az arccal földön fekvő, védekezni már egyáltalán nem tudó sértettet II. rendű vádlott még legalább egy alkalommal közepes vagy nagy erővel hátulról a vasrúddal tarkó-fej tájékon, míg I. rendű vádlott legalább egy alkalommal közepes erővel a nála lévő zártszelvénnyel a hát felső részén megütötte, majd a szűnni nem akaró, kitartó bántalmazás végén II. rendű vádlott egy alkalommal még közepes erővel hátba is rúgta a sértettet. Ezután a vádlottak segítségnyújtási szándék nélkül magára hagyták a sértettet.

A férfi súlyos koponyasérüléseket szenvedett el. A Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikán koponyaműtétet hajtottak végre rajta, enélkül vélhetően belehalt volna fej-, koponya-, és agysérüléseibe. A sértettnél a sérülések következtében maradványállapotként még súlyos fokú úgynevezett  szenzomotoros afázia (beszédmegértés és kifejezés zavara) is fennmaradt, amely az alkalmazott logopédiai fejlesztés hatására csupán mérsékelt állapotjavulást eredményezett. 

A tárgyaláson kihallgatták a vádlottakat és tanúkat hallgattak meg, jövő héten pedig a szakértők meghallgatásával folytatódik az eljárás – tájékoztatott dr. Bajusz János sajtótitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában