Hajdan

2023.12.18. 08:00

Rablógyilkosságot követett el a férfi

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

90 ÉVE veszett kutya marta meg a paksi m. kir állatorvost – tudósított az esetről a Tolnamegyei Ujság 1933. december 23-i száma. „Dr Meixner Mihály dunaföldvári járási m. kir. állatorvost egy veszettkutya megmarta. Az állatorvos gyógykezelés végett a budapesti tudományegyetem Pasteur intézetébe vetette fel magát.”

90 ÉVE hamis ötpengősök tűntek fel a vármegye két helyszínén is – közölte a Tolnamegyei Ujság 1933. december 23-i száma. „Döbröközön és Bonyhádon a postahivatalban hamis ötpengősöket találtak forgalomban. A közepesen sikerült érmék a megtévesztésre alkalmasak. A csendőrség keresi a forgalombahozókat.”

90 ÉVE rablógyilkosság történt a Baranya megyei Pellérden. A tettes – írta meg a Tolnamegyei Ujság 1933. december 23-i száma – nem volt ismeretlen a lap olvasói előtt. „Emlékezetes, hogy ez év január 17-én Bátaszék felől Szekszárdra érkezett és egy itteni vendéglőben mulatott, majd ruhát és ékszereket vásárolt. Feltűnést keltve dr. Klein Vilmos detektív igazoltatta, majd a rendőrségre kísérte, ahol kiderült, hogy Bognár több, mint tíz évet töltött fegyházban és 27 betörés miatt akkor is körözték. A betörőt átadták a kir. ügyészségnek, ahonnan a pécsi fogházba kísérték. A pécsi törvényszék Bognárt 9 évi dologházra ítélte, büntetését Sopronban töltötte, onnan szökött meg.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában