Családon belüli erőszak

2024.01.31. 15:07

Ájultra verte barátnőjét egy dunaföldvári férfi

A vád szerint ájultra verte a barátnőjét egy negyvenes éveiben járó dunaföldvári férfi. A Szekszárdi Törvényszék elsőfokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Révészné Hanol Erzsébet

A férfi ököllel több alkalommal nagy erővel megütötte a nő fejét (Illusztráció: Shutterstock)

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az elsőfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék azt a dunaföldvári férfit, aki 2022 nyarán súlyosan bántalmazta élettársát. A vádlott feltételes szabadságra legkorábban a szabadságvesztés 2/3-ad részének kitöltését követően bocsátható.

A nő italozása miatt többször veszekedtek

Dr. Bajusz János sajtótitkár úgy tájékoztatott, hogy a negyvenes évei elején járó vádlott bérlőként lakott Dunaföldváron a munkáltatója tulajdonában lévő lakásban. A férfi még 2021 októberében ismerte meg a sértettet Dunaújvárosban, aki még abban a hónapban beköltözött a vádlott lakásába, először szívességi lakáshasználóként, majd néhány hét elteltével élettársi viszonyt létesítettek, de a nő italozása miatt többször veszekedtek.

Egy alkalommal, 2022. augusztus 1-jén este a mentők kijózanításra a dunaújvárosi kórházba szállították a nőt. A vádlott 2022. augusztus 2-án ment el érte, majd autóbusszal hazaküldte. A nő délelőtt érkezett meg, majd kora délután a férfi is hazaért a bérelt lakásba, és mivel a nőt ittasnak látta, ismét összeszólalkoztak. Rövid szóváltást, illetve kiabálást követően a vádlott a lakószobában állva egy alkalommal, jobb kézzel pofon ütötte a vele szemben álló a sértett bal arcát. A nő ettől a szobában lévő ágyra esett, de a vádlott tovább bántalmazta. Ököllel több, de legalább három alkalommal nagy erővel megütötte a fejét: homlokának bal oldalát, a bal arcfelét és az orrtájékát. A sértett a bántalmazás következtében rövid időre elájult. A vádlott eztán magára hagyta a nőt a lakásban. A bántalmazás következtében a sértett többek között 3-4 hét alatt gyógyuló keményburok alatti vérzést, illetve orrcsont törést szenvedett el. A keményburok alatti vérzés közvetett életveszélyes sérülés.

A vádlott tagadja a bűnösségét

A törvényszék a bűnösségét tagadó vádlottal szemben a szabadságvesztés büntetés mellett 4 év közügyektől eltiltást is kiszabott, továbbá úgy rendelkezett, hogy számítsák be a szabadságvesztésébe a letartóztatásban töltött csaknem hat hónapot.

Az ítélet nem jogerős, a jogorvoslat tárgyában a nyilatkozat megtételére az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a bűncselekmény kísérletének megállapításáért, harmadsorban a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában