Menekültek

2024.01.26. 13:11

Az egész családot körözték, Csibrákon találtak rájuk

Németországból szökött meg a felelősségre vonás elől egy család. Csibrákon bukkantak a nyomukra.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Csibrákon fogtak el a dombóvári rendőrök egy német házaspárt, akik két gyermekükkel együtt szöktek el a felelősségre vonás elől Németországból. Az egyenruhásoknak információja volt arról, hogy a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött német család a Tolna vármegyei kistelepülésen lakik, és csütörtökön megjelentek a család feltételezett lakhelyén – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta, hogy kollégái ellenőrizték őket, s kiderült, hogy valóban mind a négyük ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Németországban. A 47 éves anyát és a 41 éves apát emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt keresték a német hatóságok. Két gyermeküket, egy 10 éves lányt és 8 éves öccsét pedig eltűnés miatt körözték.

A szülőket őrizetbe vették, és fogdába vitték a rendőrök. A bíróság pénteken dönt további sorsukról. A gyermekeket pedig a gyermekjóléti szolgálat munkatársainak adták át, és átmenetileg gyermekotthonba vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában