Szekszárdi Járási Ügyészség

2024.01.16. 11:47

Azzal fenyegette a nőket, hogy rájuk gyújtja a házat

Azzal fenyegetett három nőt egy 43 éves férfi, hogy megöli őket, rájuk gyújtja a házat. A konfliktust a vádlott idősebb rokonai és a rendőrök oldották meg.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Testvére feleségét és annak rokonait fenyegette egy 43 éves férfi, aki ellen 3 rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott haragos viszonyban van a testvére feleségével és annak rokonaival, azaz a sértettekkel. Tavaly augusztus 14-én a vádlott testvére összeveszett a feleségével, aki ezért felhívta az édesanyját és az unokahúgát. A két nő személyesen látogatta meg őt, azonban a sértett férje felindult állapotában el akarta őket zavarni, mire a sértettek bejelentést tettek a rendőrségre.

Eközben odaért a néhány házzal arrébb lakó vádlott is, aki ingerülten számon kérte a sértetteket, hogy mit keresnek ott, majd a három nő felé közeledve, feléjük folyamatosan boxoló mozdulatokat tett. Eközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette a sértetteket, hogy megöli őket, rájuk gyújtja a házukat.

A hangoskodást észlelve a helyszínre érkeztek a vádlott közelben lakó idősebb rokonai, akik felszólították a férfit, hogy hagyja abba az agresszív viselkedést, és a további konfliktus megakadályozása érdekében a sértetteket a saját házukba kísérték, ahonnan ők csak a rendőrök megérkezésekor mertek kijönni.

A büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában