Együttműködés

2024.01.26. 07:40

Bátaszék közbiztonsága továbbra is jónak mondható

A szokásoknak megfelelően az év elején került sor arra az egyeztetésre, amelyet Bátaszék polgármestere szorgalmazott dr. Marcsek Sándorral, Szekszárd Rendőrkapitányság rendőr ezredes és rendőrségi főtanácsossal és a Bátaszéki Polgárőr Egyesület vezetőjével, Farkas Andrással. Az egyeztetés célja a település elmúlt évi közbiztonságára való visszatekintés volt, valamint megbeszélni a jövő feladatokat – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

Mauthner Ilona

Fotó: BátaszékMost

Az egyeztetés a múlt évi események ismertetésével kezdődött, amelyből kiderült, hogy az azt megelőző évhez képest a Bátaszéken történt bűncselekmények csak néhány esettel növekedtek, illetve azok felderítésének esetszámában is növekedés mutatkozik, ami a szakmailag hozzáértő új kollégáknak és egyéb, személyügyi átszervezéseknek is köszönhető. 

A rendőri jelenlét biztonságot ad

Dr. Marcsek Sándor elmondta, hogy a számok a munka irányát jelzik, és hangsúlyozta, hogy a hatékony rendőri intézkedéseknek fontos része a lakossággal való együttműködés oly módon, hogy – a rendőri jelenlét mellett – a városban élők is figyeljenek egymásra. 

Dr. Bozsolik Róbert is a rendőri jelenlét biztonságmegtartó és visszatartó erejét emelte ki, amit a továbbiakban is remél a rendőrség munkatársaitól. 
 Több lett a lopás, internetes csalás

A megbeszélésen elhangzottak a kiemelt bűncselekmények statisztikái, amiből kiderült, hogy 

növekvő tendencia mutatkozik a digitális bűncselekmények elkövetésében, valamint a vagyon elleni vétségek is emelkednek. 

Farkas András, a polgárőrség vezetőjeként arról számolt be, hogy továbbra is nagyon jó az együttműködés a helyi rendőrség és a bátaszéki polgárőrség között. Az elmúlt esztendőben a közös szolgálati idő 2190 óra volt. A településünk polgárőrei – különösen az éjszakai órákban – segítik a hatóság munkáját. Az összefogás fontos és elengedhetetlen a bűnmegelőzésben, és a bűncselekmények hatékony felgöngyölítésében. 

Folyamatosan járőröznek

Továbbra folytatódik a gyorshajtás és ittas vezetés ellenőrzése, illetve a tilosban parkolás és a reggeli időszakban az általános iskola előtti forgalom ellenőrzése, valamint folyamatos járőrözésre kell számítani azokban az utcákban, ahol az ottlakók életvitelükkel zavarják a közösség életét. A remények szerint Bátaszék közbiztonsága érdekében a jövőben is hasonlóan jó együttműködésre lehet majd számítani.

Ha bűncselekmény gyanúját észlelik, a rendőrség munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy bátran hívják a 112-es telefonszámot, és jelentsék be észrevételüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában