Nagyon durva

2024.01.11. 10:10

Kis híján halálra verte, munkára kényszerítette lakóját az agresszív decsi férfi

Lakhatásért cserébe dolgoztatott és rendszeresen bántalmazott egy 59 éves férfit egy decsi lakos. A Tolna vármegyei nyomozók kényszermunka és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vették őrizetbe a férfit.

Teol.hu

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 59 éves, korábban hajlék nélkül élő férfi kért segítséget a napokban Decsen szomszédjától, hogy hívjon neki mentőt, mert nagyon rosszul érezte magát. Az egészségügyi személyzetnek és később a rendőröknek is elmondta, hogy hónapok óta bántalmazza és dolgoztatja őt egy Decsen élő férfi a lakhatásért cserébe, írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett részletesen beszámolt az embertelen bánásmódról, melyet az orvosi iratok is megerősítettek. A kórházba szállítását követően ugyanis megállapították, hogy a férfi súlyos, életveszélyes állapotban van. A Tolna vármegyei rendőröknek nem volt ismeretlen az agresszív decsi férfi, P. P., ugyanis 2022-ben miatt már nyomoztak ellene emberölés bűntett kísérlete. Mint írtuk, a decsi férfi és testvére 2022. nyarán majdnem megölt egy férfit a településen. A két támadónak emiatt most az első fokon meghozott döntés értelmében kilenc, illetve hét és fél évre börtönbe kell vonulnia, ahonnan nem bocsáthatók feltételesen szabadlábra. Éppen emiatt az ügy miatt volt bűnügyi felügyeletben őrizetbe vételéig. 

Az erőszakos múltja miatt jól ismert 34 éves férfit ezúttal kényszermunka bűntett és életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették. A bűncselekmények elkövetését nem ismerte el.

A fogdából január 9-én a tavalyelőtti – emberölés bűntett kísérlete miatt már bírósági szakban levő – ügye miatt a tárgyalóterembe vitték, ahol első fokon több év börtönre ítélték. A bíróság azonnal elrendelte P. P. letartóztatását, így a nyomozás folytatását a börtönben várja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában