Az ítélet nem jogerős

2024.01.10. 15:34

Majdnem megölték haragosukat, 16 év börtönt kaptak

Zártszelvényekkel ütötte-vágta áldozatát a két férfi, aki kis híján belehalt a támadásba. A vádlottak végig tagadták a bűnösségüket, a bíró viszont máshogy látta az ügyet, mint ők.

Bencze Péter

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Kilenc, illetve hét és fél év börtönbüntetésre ítélt egy decsi testvérpárt a bíróság, miután a két férfi 2022. nyarán majdnem megölt egy férfit a településen. A húszas, illetve harmincas éveikben járó elkövetők, valamint egyikőjük párja gyalogosan hazafelé tartottak, amikor kijött az utcára a házából az ittas állapotban lévő sértett férfi és élettársa. Ekkor először a később bántalmazást elszenvedett férfi próbált egy vasrúddal a testvérpárra rontani.

Ők viszont kirúgtak egy hirdető táblát a földből, aminek a zártszelvényből készült lábaival ütni-verni kezdték az áldozatot. A sértett a fején, a hátán és a sípcsontján is nagy erejű ütéseket kapott, sőt még ezeket követően hátba is rúgták. A súlyos bántalmazás miatt mások mellett életveszélyes nyílt koponyasérülést, darabos törést, keményburok alatti vérzést és agyzúzódást szenvedett férfi, akit a támadók aztán segítségnyújtás nélkül magára hagyták. 

A sértetten a kórházba szállítását követően azonnali koponyaműtétet hajtottak végre, enélkül vélhetően belehalt volna fej-, koponya-, és agysérüléseibe. A két támadónak emiatt most az első fokon meghozott döntés értelmében kilenc, illetve hét és fél évre börtönbe kell vonulnia, ahonnan nem bocsáthatók feltételesen szabadlábra. 

Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert a vádlottak és védőik felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában