Rengeteg adatot loptak el a csalók

2024.01.27. 08:05

Óriási a baj: döbbenetes mértékű adatlopás történt az autópálya-matricáknál

Rendkívüli adatszivárgás történt, amely valószínűleg példátlan a méretét tekintve – állítja a VoxPay, Magyarország egyik vezető autópályamatrica-szolgáltatója.

Bencze Péter

Rengeteg személyes adatot szerezhettek meg a hackerek.

Fotó: MW archívum

A VoxPay, Magyarország egyik vezető autópályamatrica-szolgáltatója tájékoztatta ügyfeleit, hogy az utóbbi időben rendkívüli adatszivárgás történt, amely valószínűleg példátlan a méretét tekintve – írja a vg.hu cikke.

Az adatszivárgás 26 milliárd rekordot érint, ami 12 terabyte-nyi információt jelent. Az érintett adatok közé tartoznak különböző nagyobb online platformok felhasználóinak személyes adatai. „Sajnálatos módon ennek a kibertámadásnak a keretein belül valószínűleg visszaéltek vállalatunk nevével is. Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmüket néhány fontos információra, hogy megőrizzük a biztonságot és az átlátható vásárlási folyamatot“ – írja a társaság, hozzátéve, hogy az utóbbi időben észlelték, hogy néhány csaló a VoxPay nevében is küld kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására.

Ezek a csalók általában kedvezményes matricavásárlási lehetőséget ígérnek, ám hangsúlyozzák, hogy a VoxPay soha nem küld ilyen ajánlatokat sem e-mailben, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül. Az e-matricák ára mindig fixen megszabott hatósági ár, ezenfelül online vásárlás esetén kényelmi díj is felmerülhet. Fontos megjegyezni, hogy az autópálya-matrica árából semmilyen körülmények között nem tudnak kedvezményt adni. 

„A fentiekre tekintettel az elmúlt napokban intenzíven dolgoztunk annak érdekében, hogy tovább erősítsük a bejelentkezési feltételeinket és biztosítsuk ügyfeleink számára a legmagasabb szintű biztonságot a vásárlási folyamaton belül. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel kövessék nyomon számláikat, és ha esetlegesen bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék felénk az [email protected] e-mail címen” – írja a vállalat.

Forrás: vg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában