Jogosítványa sem volt

2024.01.23. 16:04

Őrizetbe vették a sofőrt, fiatalkorú utasát előállították

Őrizetbe vettek a dombóvári rendőrök egy környékbeli férfit, aki engedély nélkül vitt el egy autót és jogosítvánnyal sem rendelkezett – tájékoztatott kedden a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Egy nő tett feljelentést az élettársa ellen, aki január 22-én délután az engedélye és tudta nélkül elvitte az autóját közös lakásuk elől, majd a hívásait nem fogadta, a megbeszélt időre nem vitte vissza a kocsit.

Őrizetbe került a férfi, aki ittasan, jogosítvány nélkül vezetett.
Forrás: police.hu

Időközben a fiatalembert Dombóváron igazoltatták, ott kiderült, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Elmondta, hogy az autót valóban nem kérte el, önhatalmúlag használta annak ellenére, hogy jogosítványa nincs, KRESZ-vizsgát sohasem tett. A szonda is pozitív értéket jelzett, de az ittasság tényét szakértő vizsgálja, mert a férfi tagadta, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A feljelentett férfi fiatalkorú utasa elmondta, szülei tudta nélkül jött el lakhelyéről. A lányt előállították a Dombóvári Rendőrkapitányságra, majd átadták a hozzátartozóknak.

A sofőr ellen büntetőeljárás indult jármű önkényes elvételének bűntette miatt. Az engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában