Ítélet

2024.01.27. 15:38

Sorsára hagyta az édesanyját az erdőben

Egy 57 éves német férfit azzal vádoltak, hogy 2022 október végén kitette az autóból és sorsára hagyta mozgássérült édesanyját egy pusztakovácsi erdőben. A 83 éves nő holtteste napokon át feküdt az erdőben, míg rátaláltak. Az ügyet kedden zárták le a Kaposvári Törvényszéken.

Teol.hu

Forrás: sonline.hu

A korábbi egymásnak ellentmondó állításai megkérdőjelezték a vádlott szavahihetőségét, fejtette ki vádbeszédében az ügyész. A német férfi el is mondta, hogy azért hazudott, mert félt a következményektől. Azt, hogy a pusztakovácsi erdőben napokig táboroztak volna, cáfolja az a tény, hogy csupán három cigarettacsikket találtak a holttest közelében, rajta az erős dohányos vádlott DNS-vel.

Az őszi időben a kocsiban nem fagyhatott meg anya és fia, hiszen fűtöttek, és egy nagy testű kutya is volt az utastérben. Máshogy nem történhetett a kihűlés, hogy a férfi szándékosan kirakta az autóból, kabátokkal betakarta, és a járókeretét elérhetetlen távolságba tette. A tanúvallomások alapján az ügyész bizonyítottnak látta, hogy a férfi nem törődött az anyja ellátásával, elhanyagolta és bántalmazta. 

A teljes cikket a Sonline.hu oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában