Tűzeset

2024.01.06. 08:34

Tragédia Tolnán: egy idős nő égett bent a péntek éjszakai tűzben – galériával

Kigyulladt egy kétlakásos parasztház pénteken éjszaka Tolnán, egy idős nő nem tudott kimenekülni, holttestét a tűzoltók találták meg.

Révészné Hanol Erzsébet

Bennégett egy idős nő Tolnán a kétlakásos tűzben

Forrás: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Emberéletet követelt a péntek éjszakai tűz Tolnán. Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy este tíz órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy ház Tolnán és egy ember bent van az épületben.

A tolnai önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, összesen hat járművel vonultak a Fürdőház utcában égő házhoz. Egy százötven négyzetméteres, két lakrészből álló parasztház égett teljes terjedelmében, a lángok a tetőre is átterjedtek. Két ember ki tudott menekülni az égő épületből, egy idős nő holttestét viszont oltás közben találták meg a tűzoltók. A tűzben egy kutya is elpusztult.

A tűzoltók két órán keresztül oltották az égő épületet. A ház födémje is beszakadt, az épület lakhatatlanná vált. A két megmenekült lakó albérletbe költözött. Nem zárható ki, hogy a tűz a konyhában keletkezett, de a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás tárja majd fel – mondta Köves Péter, hozzátéve, hogy a legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, fűtési hibára vagy dohányzásra vezethető vissza. A leggyakrabban a konyhában keletkezik tűz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában