Borászokkal találkoztak, véleményt cseréltek

2024.05.01. 17:22

Szekszárdi borvidékre látogattak a bor akadémikusai

Két napos kirándulást szerveztek az idén is a Magyar Bor Akadémia tagjai.

Mauthner Ilona

A szekszárdi Mészáros pincét is meglátogatták a Magyar Bor Akadémia tagjai

Fotó: Mártonfai Dénes

Az évenkénti kirándulások immár hagyományosnak számítanak, tájékoztatott Koch Csaba, az akadémia elnöke.

Idén Hajós és Szekszárd volt a cél

Idén a hajósi és a szekszárdi  borvidéket választották helyszínül. Több mint harminc akadémiai tag járta végig a két neves borvidék néhány ültetvényét és beszélgettek a helyi borászokkal is.

Kedden Hajóson és környékén tettek kirándulásokat. Koch Csaba egyébként a Magyar Bor Akadémia elnöke, immár 11 éve. Emellett a  Hajós-Bajai borvidék és hegyközség elnöke, és a Hegyközségek Országos Tanácsának elnökségi tagja. Szerdán, május elsején, Szekszárdon folytatódott a program.

Bort kóstoltak, borászokkal beszélgettek

Kedden este érkeztek meg a  Bodri Pincészethez, ahol több szekszárdi borásszal is találkoztak, és akiknek a borait is megkóstolták, így többek között: a Takler, az Eszterbauer, a Dúzsi, a Vida, a Sebestyén, a Szeleshát, a Frank borászat és természetesen a házigazda Bodri birtok borait.

A Mészáros Pincénél ebédeltek

Szerdán délelőtt a Schiebert pincéhez látogattak, Baranya völgybe, majd innen ebédre a Mészáros pincéhez mentek. Mészáros Péter elmondta, mindig nagy esemény a számukra, amikor hozzáértő, kiváló borászokból álló csapat érkezik hozzájuk.

Csapatépítés volt két nap alatt

Délután a Vesztergombi pincénél folytatódott a program. Vesztergombi Csaba, a kiváló borász, aki egyben a Magyar Bor Akadémia alelnöke is, elmondta, ezek a kirándulások jó alkalmak arra, hogy az akadémia tagjai megismerjék egymást, meg tudják beszélni az ágazat nehézségeit, javítási lehetőségeit.

Igazi csapatépítésre volt tehát lehetőségük az elmúlt két napban. A kiránduláshoz egyébként csatlakozott, a Magyar Bor Akadémia fő támogatójának, az Axiál Kft-nek a két vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában