Több tízezres kár, pár száz forintos zsákmány

2024.02.16. 10:45

Autók üvegét törte be egy tolvaj, sorsjegyet és jégkaparót vitt el

Több tízezer forintos kárt okozott a tolvaj az autó üvegek betörésével, de csupán pár száz forintos volt a zsákmány.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Sorsjegyet és jégkaparót zsákmányolt autókból egy 27 éves tolvaj. Mint kiderült, más is van a rovásán, így jelenleg börtönben várja, milyen döntés születik vele kapcsolatban. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy szekszárdi nő tett bejelentést 2023. november 7-én éjjel, mert egy ismeretlen férfi az Arany János utcában nyitogatni próbálja az ott parkoló kocsik ajtajait.

A helyszínre érkező járőrök a betört üvegű autóban megtalálták, majd elfogták a helyi fiatalembert, aki egy ezer forintos nyereménnyel kecsegtető, de már nem beváltható sorsjegyet akart ellopni. A rongálással közel 60 ezer forintos kárt okozott. A férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon engedték.

Ám néhány óra elteltével egy férfi tett bejelentést, hogy valaki betörte a Szent-Györgyi Albert utcában parkoló kisteherautója ablaküvegét. A szemle során kiderült, hogy az ismeretlen tolvaj egy jégkaparót vitt el. A lopással 450 forint, míg a rongálással 77 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Az esetnek volt egy szemtanúja, és a személyleírása alapján a rendőrök azonosították az elkövetőt, ugyanazt a férfit, aki hajnalban is feltört egy kocsit. A járőrök egy órán belül elfogták a városban, és ismét előállították a rendőrkapitányságra.

A fiatalembert már korábban is gyanúsítottként hallgatták ki egy másik ügyben, ugyanis 2023 szeptemberében egy kakasdi nő elhagyott bankkártyáit találta meg, de azokat nem adta le. Több helyen vásárolt velük, közel 30 ezer forintot költött el a számláról. Az újabb kihallgatást követően a férfit őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását. Azóta börtönben van. A két lopás vétsége mellett egy jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt is felelnie kell.

A napokban a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában