Dohánytermék

2024.02.10. 16:09

Egy üzletlánc parkolójában figyeltek fel a járműre

Többszáz Elf Bar volt a csomagtartójában annak a magyar férfinak, akinek autóját egy üzletlánc parkolójában vizsgálták át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Teol.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az egyenruhások egy győri üzletlánc parkolójában figyeltek fel egy magyar járműre, amit félre is állítottak egy alaposabb kontroll erejéig. Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóból több mint ötszáz darab különféle ízesítésű (eper, görögdinnye, mangó, szőlő) elektromos cigaretta került elő. 

A 32 éves sofőr azt mondta, hogy a „manórudakat” Budapesten, a Keleti Pályaudvaron vásárolta egy idegentől. 

Ő maga is továbbértékesítésre szánta, de állítólag nem tudta, hogy ez jogszabályba ütközik. 

Több millió forintos bírságot kaphat

A pénzügyőrök az összesen 565 darab, több mint négymillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A fiatal férfi több millió forint bírságra számíthat.

A NAV felhívta a figyelmet, hogy dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában