Állatkínzás

2024.02.08. 11:25

Sorsukra hagyta kutyáit, sokat szenvedtek az állatok

A költözés után csak alkalmanként gondoskodott kutyáiról egy 55 éves Tolna vármegyei férfi. A Szekszárdi Járási Ügyészség hatrendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Révészné Hanol Erzsébet

A férfi elköltözött, a kutyáit pedig ott hagyta gondozatlanul a háznál (Illusztráció: MW)

Elhanyagolta kutyáit egy 55 éves férfi, aki ellen hat rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádirat szerint a vádlott hat kutyát tartott az egyik Tolna vármegyei városban található, lakóhelyéül szolgáló ingatlanán. Amikor 2023 nyarán elköltözött a házból, a tulajdonában és gondozásában lévő kutyákat nem vitte el vagy nem bízta másra, azokat a ház udvarán magukra hagyta.

Ezt követően a férfi alkalmanként ugyan visszament a házhoz, azonban az állatok ellátásáról nem gondoskodott megfelelően, elhanyagolta őket, nem biztosította számukra az elegendő táplálék és folyadék mennyiségét, ápolásukat és gyógykezelésüket nem végezte el, életterük szűk, vizelettel és ürülékkel szennyezett volt. Az ebek mindegyike bolhás és atkás volt, közülük háromnak a testén sebek keletkeztek, több kutya bordája és medencéje is látható volt a soványság miatt.

Ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állatoknak maradandó egészségkárosodást okozzon. A vádlott utóbb mind a hat kutya tulajdonjogáról lemondott, az állatok kutyamenhelyre kerültek. A büntetett előéletű, azonban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában