Belehalt sérüléseibe

2024.02.13. 17:00

Szívességből befogadta a két férfit, köszönetként halálra verték

Egy vita során súlyosan bántalmazott két férfi egy harmadikat Tamásiban. Ütötték, rúgták, majd magatehetetlenül sorsára hagyták a vérző fejű sértettet, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szakértők meghallgatásával folytatódott kedden a Szekszárdi Törvényszéken annak a két férfinak a tárgyalása, akik ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.

A vádiratból kiderül, hogy a másodrendű vádlott 2022 februárja óta, míg az elsőrendű 2022 májusa óta lakott együtt a sértettel, szívességi használóként a férfi Tamásiban található tanyáján. Az együttélés során a két vádlott többször bántalmazta az alkoholbeteg sértettet. Volt, hogy a másodrendű vádlott pénzügyi vitájuk miatt Tamási egyik utcájában arcul ütötte a férfit, aki ettől egy virágágyásba esett, és a vádlott ott még bele is rúgott.

Magatehetetlenül sorsára hagyták

A sértett halálát eredményező eset 2022. július 3-án este történt, amikor a férfi Tamásiban, a Fő utca és a Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban tartózkodott, ittas állapotban. Az akkor szintén ittas vádlottak a parkban lévő szobornál találkoztak a sértettel, akin a másodrendű vádlott számon kérte, hogy miért lopott el tőle újra egy 10 ezer forintos bankjegyet. A vita során a vádlottak közösen bántalmazták a sértettet, ütötték, rúgták, majd magára hagyták a láthatóan vérző, fejsérüléseket szenvedett, magatehetetlen sértettet, és visszamentek annak házába aludni. Másnap reggel visszatértek a parkba, ahol a sértett továbbra is magatehetetlenül feküdt a földön, de ekkor sem nyújtottak neki semmilyen segítséget. A férfit 2022. július 4-én kórházba szállítottak, de a szakszerű kezelések és beavatkozások ellenére 2022. augusztus 27-án a kórházban elhunyt.

Márciusban várható ítélet

A sértett halálának közvetlen oka a fej többrendbeli tompa erőbehatásai okozta, idült keményburok alatti vérzés és agyzúzódások talaján létrejött elhúzódó tudatzavar, következményes tüdőgyulladás okozta légzési- és keringési elégtelenség volt. A vádlottak bántalmazása következtében elszenvedett fejsérülések és a halálos eredmény között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. Az ügyben várhatóan márciusban hoznak ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában