Vádemelés

2024.02.02. 08:47

Úgy megütötte gyermekkorú barátnőjét, hogy berepedt a dobhártyája

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A jelenleg 18 éves férfi a bűncselekmény elkövetésekor még 17 éves, vagyis fiatalkorú volt.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott és nála egy évvel fiatalabb barátnője, a gyerekkorú sértett 2020. évben ismerkedtek meg, közöttük párkapcsolat alakult ki, melynek során azonban többször volt közöttük nézeteltérés – tájékoztatott Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Arcon ütötte a lányt

A vádlott szülei 2023. augusztus 13-án délelőtt dinnyét árultak egy út melletti zöldséges standnál, ahol jelen volt a fiatalkorú vádlott és a sértett is. A vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során a fiatalkorú vádlott a gyerekkorú sértettet egy alkalommal arcon ütötte a füle környékén. 

Az ütéstől a sértett füle egyből sípolni kezdett és a hallása is gyengült. 

A tettlegességet a vádlott szülei is észlelték, ezért a bántalmazást követően a sértettet a vádlott édesapja hazaszállította.

Súlyos sérülést okozott a gyermeknek

A vádlottól elszenvedett bántalmazás következtében a sértett a bal dobhártyájának traumás repedését szenvedte el, amely nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés. A fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Bonyhádi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában