Tűzoltók

2024.03.13. 15:52

A hivatásosok segítségére lehetnek az önkéntesek

Újabb önkéntes tűzoltók tettek sikeres vizsgát a negyven órás alaptanfolyam után.

Révészné Hanol Erzsébet

A sikeresen vizsgázókat Bán Attila tűzoltósági főfelügyelő és dr. Hábermayer Tamás vármegyei igazgatóhelyettes köszöntötte

A bátaszéki, a dunaföldvári, a györkönyi, a hőgyészi, a kurdi, az ófalui és a zombai önkéntes tűzoltó egyesület, összesen tizenhat tagja tett szombaton sikeres vizsgát a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot követően a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Az elsajátított alapfokú tűzvédelmi elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában biztonságosan tudnak majd beavatkozni, a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatva. Az önkéntes tűzoltók a képzés során megtanulták használni az egyéni védőeszközeiket, továbbá végrehajtani a tűzoltás-taktika alapvető szereléseit.

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy vármegyénkben évről évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma: 2019-ben 264, 2020-ban 325, 2021-ben 345, 2022-ben 371, míg tavaly 470 esetben avatkoztak be káreseteknél.

Emlékezetes, hogy a 2023. február 4-5-i szeles időjárás rendkívül sok munkát adott tűzoltóknak. Akkor Tolnában 379 esemény közül nyolcvan alkalommal az önkéntesek segítettek a lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában