Szétb*ssza mindenki fejét

2024.03.11. 15:40

Felesége és élettársa tartották vissza a fejszével fenyegetőző férfit

Fejszével fenyegette a védőnőt és a családsegítőt egy férfi, ezért felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció

Forrás: MW

Folytatódott a Tamási Járásbíróságon annak a simontornyai férfinak az ügye, aki fejszével fenyegette a családlátogatásra érkező védőnőt és családsegítőt. A vádiratból kiderül, hogy a férfi feleségével, élettársával és hat kiskorú gyermekükkel él együtt. A gyerekeket a gyámhatóság védelembe vette, és a szülők számára kötelezettségként írták elő a családlátogatásokat, és a családsegítővel, valamint az esetmenedzserrel való együttműködést.

A sértettek 2022. december 20-án érkeztek a családhoz családlátogatásra, mert az egyik gyermeket a szülei nem vitték el egy kötelező szűrővizsgálatra, illetve a családsegítő ellenőrizni szerette volna a védelembe vett gyerekek ellátását és a szociális tűzifa felhasználását. Az ellenőrzés során meghallgatták a vádlott feleségét és élettársát. 

Amikor a családsegítő a szociális tűzifa sorsáról érdeklődött, a vádlott meghallotta ezt a szomszéd szobából, és indulatosan, kiabálva átment abba helyiségbe, ahol a sértettek tartózkodtak. Ezt követően szóváltás alakult ki közöttük, majd az indulatos vádlott visszament a másik szobába, ahonnan egy fejszével tért vissza a távozásra készülő sértettekhez.

A férfi a fejszét két kézzel ütésre emelte, miközben azt kiabálta, hogy „Nem fél senkitől, szétb*ssza mindenkinek a fejét!”. Ezt észlelve a vádlott felesége és élettársa közéjük állt, és visszatartották férfit. A sértettek a vádlott fenyegetésétől megijedtek és távoztak anélkül, hogy az ellenőrzést be tudták volna fejezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában