Nagy értékű lopás

2024.04.05. 09:00

Betörtek és rengeteg pénzt vittek el a szekszárdi sportcsarnokból

Bűncselekmény történt múlt héten szombatról vasárnapra virradó éjszaka a szekszárdi sportközpont területén: eddig ismeretlen tettesek ugyanis betörtek a város sportcsarnokába. Ezt követően elektronikai eszközöket és egy millió forintot is magukkal vittek. Az elkövetőket keresik a rendőrök.

Bencze Péter

Az után bukott el rengeteg pénzt a helyi sportélet, hogy az Éljen Szekszárd politikusai vezető szerepet kaptak. fotó: MW archívum

Komoly kár érte a Szekszárdi Sportközpont NKft. kezelésében levő városi sportcsarnokot néhány nappal ezelőtt. Eddig ismeretlen elkövetők ugyanis barbár módon betörtek az épületbe, és rengeteg pénzt, valamint egy kamerát és telefonokat vittek magukkal.

Bay Attila, a Szekszárdi Sportközpont NKft. ügyvezetője kérdésünkre megerősítette, valóban történt bűncselekmény az elmúlt napokban az általuk kezelt létesítmény területén. Amint a cégvezető elmondta, a sportcsarnokba szombatról vasárnapra virradó éjszaka jutottak be ismeretlenek, akik egy régebbi videokamerát, mobiltelefonokat, valamint a széfben tárolt mintegy egy millió forintot is magukkal vitték.

A páncélszekrényben levő készpénzhez azért férhettek hozzá a tolvajok, mert a kulcsot megtalálták nem messze a páncélszekrénytől. Bay Attila azt mondta, reggel fedezték fel a bűncselekmény jeleit, ezt követően azonnal feljelentést tettek. Az elvitt eszközök és a pénz mellett a betörők további károkat is okoztak, ugyanis az ajtót, amin keresztül bejutottak, tönkretették.

Az eset miatt megkerestük a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Debreceniné Farkas Edit, a hatóság sajtóreferense azt közölte, kollégái nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indítottak eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában