Az eset még év elején történt

2024.04.11. 12:45

Összetörte a kölcsön autót, aztán azt hazudta a rendőröknek, hogy más tette

Ittasan vezette a kölcsön kapott autót egy naki férfi, mígnem összetörte. A rendőröknek viszont azt mesélte, hogy valaki a parkolóban ment neki a kocsinak.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Azt hazudta a rendőröknek egy naki férfi, hogy valaki megrongálta a leparkolt autóját, amíg ő vásárolt, ám a mese nem tartott sokáig. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az eset még év elején történt. Egy naki férfi bejelentette a 112-es segélyhívó számon, hogy az egyik dombóvári nagyáruház parkolójában sérült meg az autója, az idő alatt, amíg ő az üzletben volt. 

A helyszínre érkező járőrök már az intézkedés elején érezték, hogy valami nem stimmel. Az autónak egyrészt égett kuplungszaga volt, másrészt olyan rongálódások voltak rajta, amelyek egy parkolói koccanástól nem lehetnek. Elkezdték kérdezgetni a bejelentőt, aki furcsán viselkedett. Végül beismerte, hogy a bejelentés előtt nem sokkal egy külterületen levő tanya mellett akart megfordulni, amikor nekiütközött egy oszlopnak, ez okozta a kocsi rongálódásait.

Kiderült az is, hogy a naki férfi miért akarta átverni a rendőröket. Egyrészt, mert a kocsit kölcsön kapta, s tartott tőle, hogy sokba fog kerülni a javíttatás, másrészt pedig, mert ittasan ült volán mögé. A sofőrrel szemben a dombóvári rendőrök a baleset okozása miatt szabálysértési-, míg az ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak. A közlekedésrendészeti szakemberek befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Debreceniné Farkas Edit az eset kapcsán kiemelte, hogy a 112-es segélyhívó munkatársai a nap 24 órájában fogadják a bejelentéseket, és mindent megtesznek azért, hogy a bajba jutottak mielőbb segítséget kaphassanak. Ugyanakkor azt kérik mindenkitől, hogy a valótlan tartalmú bejelentéseket mellőzzék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában