Közlekedés

2024.05.14. 07:30

Országos bajnok lett a bölcskei diák

Országos bajnoki címet, különdíjat, s ezekkel számos nyereményt zsebelhetett be a bölcskei Galó Árpád, aki az ORFK OBB által megszervezett Kerékpáros Iskola Kupán a kiemelkedő teljesítményével valamennyi riválisát legyőzte.

Teol.hu

A vármegyei fordulót április 25-én szervezték Szekszárdon. Ott két bölcskei diák, a lányoknál Molnár Angelika, a fiúknál Galó Árpád bizonyult a legjobbnak. Az országos döntőn így – melyet Miskolcon szerveztek meg – ők képviselték Tolna vármegyét a komoly felkészültséget igénylő versenyen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

A legjobbak mérték össze tudásukat

A három napig tartó eseményen a vármegyék legjobb lány és fiú versenyzői mérték össze tudásukat, ahol a gyermekek elméleti felkészültségüket KRESZ-tesztlap kitöltéssel, gyakorlati ismereteiket ügyességi pályán és szabályossági útvonal teljesítésével bizonyították.

Árpi már a KRESZ-tesztlap kitöltésekor jelezte, hogy ott a helye a legjobbak között. Ezt követte egy parádésan teljesített ügyességi pálya, melyen a legjobb lett valamennyi versenyzőtársa közül. Végül a városban kialakított szabályossági pályán is az egyik legjobb volt.

A képen balról jobbra: Rausch-Tinyei Melinda, Galó Árpád, Molnár Angelika és Molnár Ernő, a Tolna Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. Fotó: Police.hu 

Az eredményhirdetésen nagy volt a Tolna vármegyei különítmény öröme, hiszen Galó Árpád, a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola 7. osztályos tanulója a fiúk között országos bajnoki címet szerzett. Sikerét tetézte azzal, hogy az ügyességi pályán nyújtott teljesítményéért a kupa és az érem mellé bezsebelt egy különdíjat, egy kerékpárt is.

A versenyen tisztesen helyt állt Molnár Angelika is. A két bölcskei tanuló felkészítője Rausch-Tinyei Melinda volt, aki 25 éve dolgozik Bölcskén az iskolában nap mint nap azon, hogy a tanulókban már kisgyermekkortól tudatosítsa a biztonságos közlekedés fontosságát. Ez a siker az ő sikere is, hiszen beérett a csaknem negyed évszázados munka gyümölcse.

Felsős diákoknak szól a verseny

Csaknem három évtizede rendezi meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyt felsős diákok számára. A megmérettetés célja, hogy a közúti közlekedés szabályait már ismerő diákok részére egy magasabb szintű versenyhelyzetet teremtsenek. Ennek során a tanulók számot adjanak KRESZ elméleti tudásukról, a mindennapokat is érintő kerékpáros közlekedési jártasságukról és nem utolsó sorban az ügyességi tudásukról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában