bírósági ítélet

2019.06.10. 16:00

Olyan ittasan vezetett, hogy még a parkoló autókat sem tudta kikerülni

Pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a járművezetéstől a fiatal férfit. Az ítélet nem jogerős.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Kétszáz napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 22 éves férfit ittas járművezetés miatt a Szekszárdi Járásbíróság. A büntetés napi tételét 1200 forintban állapították meg. Ha nem fizetné meg a 240 ezer forintot, azt napi tételenként egy nap szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Ezen túl 2 év 6 hónapra eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű, szakképzettséggel és munkahellyel rendelkező vádlott a 2018. november 11-re virradó éjszaka szeszes italt fogyasztott, majd kora reggel ittasan vezette az autóját. Fél hat körül nekiütközött egy, az út bal oldalán parkoló autó hátuljának, majd nekikoccant két jobb oldalon parkoló személygépkocsinak is. A baleset során a vádlott könnyű sérüléseket szenvedett, a járművekben kár keletkezett. Állampolgári bejelentés nyomán hat óra előtt pár perccel a rendőrjárőrök alkoholtesztet alkalmaztak, majd ennek eredményét látva vérvizsgálatra vitték a férfit. Ekkor a vádlott vérnek etilalkohol-koncentrációja 2,92 ezrelékesnek bizonyult, hét óra előtt tíz perccel pedig 2,7 ezrelék volt. Az értékek súlyos ittasságot mutattak.

A vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismerő vallomást tett, és elmondta, nagyon megbánta, amit tett. A bíróság az ítélkezés során ezen kívül egyebek közt felhasználta a rendőri jelentést, a helyszíni szemle, a szakértői és a vérvételi jegyzőkönyveket, a vádlott erkölcsi bizonyítványát, a szabálysértési adatokat. Súlyosító körülményként értékelték az ittasság mértékét, a baleset okozását és azt is, hogy két éven belül közlekedési szabálysértést követett el, valamint azt, hogy kárt okozott. Enyhítő körülménynek beismerő vallomása számított, és kisebb súllyal az is, hogy megsérült a balesetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában