Karácsony jegyében

2017.12.13. 18:14

A városvezetők nem érkeztek üres kézzel az idősek otthonába

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

Évek óta hagyomány, hogy Szekszárd polgármestere az alpolgármester segítségével palacsintát süt karácsony előtt a Mérey utcai idősek otthona lakóinak. Ács Rezső szerdán délután ismét bizonyította rátermettségét, és akárcsak tavaly, bemutatta, miképpen kell szakavatott módon és gyorsan elkészíteni háromszáz palacsintát. Az ízesítésben dr. Haag Éva alpolgármester jeleskedett, aki kakaóval, lekvárral töltötte meg a tésztát. 

A városvezetők nem érkeztek üres kézzel, az otthon lakói megkapták azt a csomagot, amelyet az önkormányzat állíttatott össze a hatvankét év felettieknek. Rottenbacher Ádám, a szekszárdi Szociális Központ igazgatója elmondta, nemcsak a palacsintasütés szép szokását tartották meg, hanem meghitt ünnepet is rendeznek a jövő héten. Akkor csütörtökön szentmisével kezdődik a program, természetesen ajándékot is kapnak a lakók, és lesz műsor. Advent első vasárnapján pedig meggyújtották az első gyertyát a koszorún. Nemcsak a Mérey utcában, de a többi idősek otthonában is ugyanígy ünnepelnek.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában