nemzetiségi önkormányzat

2018.01.28. 14:30

A tradicionális rendezvények idén sem maradnak el

Vida Tünde, illusztráció: Shutterstock

Testületi ülés keretében emlékezett meg a kitelepítés napjáról a paksi német nemzetiségi önkormányzat. Féhr György elnök idézte fel a történteket, s lapunknak is beszélt arról, hogy amióta Dunakömlődön megépült az emlékmű, ott tartják a megemlékezést május végén. Akkor vitték el az első magyarországi németeket Dunakömlődről, Paksról.

Az ülésen felülvizsgálták és elfogadták a települési önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást a törvénynek megfelelően, ezt már a paksi képviselő-testület is elfogadta. Szó esett az idei programtervről, megállapodtak abban, hogy a tradicionális rendezvényeket idén is megtartják. Ezek közé tartozik az említett kitelepítési megemlékezés, a svábbál, amelyet február 3-án rendeznek, lesz német nemzetiségi nap, várják a gyerekeket a húsvéti és a karácsonyi előkészületekre, ebben az évben is lesz Spricht Deutsh és megemlékezés Schilling Roger születésének évfordulóján.

Féhr György kiemelte, hogy a német önkormányzat, illetve annak tagjai közreműködnek a parlamenti választáshoz kapcsolódó regisztrációban. Azoknak, akik szeretnének nemzetiségi listára szavazni, regisztrálniuk kell.

– Ezt sokan megtették, megtettük, de fontosnak tartjuk, hogy mások is megtegyék. Azt gondolom, nekünk is fontos, hogy képviseletünk legyen a parlamentben – húzta alá. A következő hetekben többféle csatornán, elsősorban személyes találkozások útján szeretnének erről tájékoztatást adni a Pakson élő svábság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában