Ékes László

2018.01.16. 19:10

Humoros előadást tartott, félig komolyan

Budavári Kata

A humorról félig komolyan címmel tartott előadást Ékes László író, szerkesztő Tamásiban a helyi caritas egyesület és a nyugdíjas-egyesület szervezésében. Mint azt Fellinger Károlynétól megtudtuk, a rendezvény az Idősek, nyugdíjasok akadémiája első programja volt, a sorozat része egy nyertes TOP-os pályázatnak.

Ékes László több más mellett meghatározta a komikumot, a humort, az iróniát, az öniróniát, a komikumfajtákat – hiba, mechanizmus, kontraszt –, szólt a helyzet-, illetve a jellemkomikumról, a komikus katalizátorokról, és arról is, hogy mire jó a humor, hogy hat az egyes személyiségtípusokra.

Természetesen számos példát is hozott, könnyeket fakasztva. Az előadás pótszilveszternek és évkezdésnek sem volt utolsó, Fellinger Károlyné szerint ugyanakkor komoly felkészültségről tett tanúbizonyságot. A Tamási Caritas Egyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, tavasszal újra várják az írót, akkor várhatóan novelláiról beszél majd. A sorozat témái egyébként elsősorban egészségügyiek lesznek a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában