fejlesztések

2018.01.24. 13:30

Modern Városok: a közlekedésé a prioritás

Balázs László

A közlekedési projektek a legfontosabbak a Modern Városok programban; szeretnék fejleszteni a települések belső közlekedését, valamint minden megyei jogú várost bekötnének az ország gyorsforgalmi úthálózatába – nyilatkozta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Kósa Lajos közlése szerint a 2022-ig tartó, összesen 3500 milliárd forintos programban megvalósítanak ipari-gazdasági, oktatási, kulturális és sport fejlesztéseket is.

Orbán Viktor miniszterelnök 2016 februárjában 33-34 milliárd közé taksálta az összeget, amely Szekszárdra érkezik a következő években, miután Ács Rezső polgármesterrel aláírta a megállapodást. A vázolt fejlesztések egy része a gazdaság élénkítését célozza, ezen belül a turizmus fellendítését.

Az ígéretek között szerepel az ipari park bővítése; a borvidéki úthálózat fejlesztése; a városon belüli utak renoválása; korszerű szakképző központ kialakítása; négy csillagos szálloda és dunai kikötő építése; új szárnyvonalat kaphat a gemenci kisvasút; interaktív kalandpark-ökocentrum kialakítása; valamint új uszoda és sportcsarnok is szerepel az elképzelések között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában