hagyományőrzők

2018.02.06. 15:30

Bejárták már Európát a bogyiszlóiak

Lassan összeáll a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület éves programja.

Wessely Gábor, fotó: a szerző felvétele

A közeljövő – a tavasz – két legfontosabb eseménye egy szentendrei és egy németországi fellépés lesz. Utóbbit a partnertelepülés, Schlitz rendezi, ahol a helyi hagyományőrző együttes ünnepli alapításának kilencvenedik évfordulóját.

A bogyiszlóiak még „csak” 42 évesek. Hivatalosan 1976-ban jött létre a Bogyiszlói Szövetkezeti Népi Együttes, a jelenlegi egyesület elődje. De már voltak korábban is fellépéseik. Az első elismerést 1971-ben vették át, egy szekszárdi szüreti fesztiválon. Azóta annyi díjat, oklevelet, tárgyjutalmat kaptak, hogy megtöltöttek vele egy helyiséget a falu művelődési házában. Az egyesület elnöke 1981 óta Streer Tamásné.

A relikviák gyűjtése, rendezése főként az ő érdeme. Minden tárgyról tudja, hogy mikor, hol kapták, ami nem is egyszerű dolog, hiszen bejárták Európát, Svédországtól Olaszországig és Franciaországtól Görögországig. S mégis legjobban a hazai pályát, a bogyiszlói falunapon való fellépést szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában