Harmadik kor egyeteme

2018.02.03. 15:00

A cél a testi és a szellemi frissesség fenntartása

Mauthner Ilona

Izlandról szóló előadással vette kezdetét a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme 2017–2018-as tanévének tavaszi szemesztere a héten. A PTE Kutúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán tartott nyitórendezvény előadója közkívánatra a sokak által ismert bonyhádi Gruber László, MTA Szádecky-Kardoss Elemér-díjas, Pedagógus Kutatói pályadíjas tanár, a Szegedi Tudományegyetem óraadó oktatója volt, aki Izlandról, a tűz és jég szigetéről beszélt.

A Harmadik Kor Egyeteme kezdeményezés 1968-ban indult útjára Franciaországban, majd meghódította Európát. Célja az idősödő és időskorú emberek szellemi, testi, mentális frissességének megőrzése, az aktivitás, az önmegvalósítás és a közösségi élet élményének a megosztása. Ezt a célt tartják szem előtt a szekszárdi sorozat programjának szervezői is, dr. habil Nagy Janka Teodóra, az egyetem  dékánhelyettese és dr. Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában