költségvetés

2018.02.23. 19:10

Elfogadták az ez évi költségvetést Grábócon

Munkatársunktól

A képviselő-testület által elfogadott önkormányzati költségvetés főösszege 39 millió 25 ezer forint – tájékoztatta oldalunkat Takács László, Grábóc polgármestere. Ez magasabb a korábbi évek kereteinél, akárcsak az előző évről áthozott gazdálkodási tartalék, amely 7 millió 266 ezer forintot tesz ki.

Utak, járdák felújítására 12 millió 622 ezer forint kormányzati támogatást kap a település, amelyhez több mint kétmillió forint önerőt kell hozzárendelniük. A belügyminisztériumtól ugyanerre a célra kapott támogatással együtt mintegy 16 millió forintot tudnak burkolatfelújításokra fordítani.

A kulturális és könyvtári feladatok ellátására idén a tavalyi összeg másfélszeresét, 1,8 millió forintot kaptak. A működési támogatásuk 12 millió 622 ezer forintról 14,8 millió forintra nőtt. Helyi adók tekintetében a tavalyi összegekkel számoltak.

Változás a korábbiakhoz képest, hogy a falu három önkormányzati képviselője minimális tiszteletdíjban részesül munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában