mulatság

2018.02.15. 15:30

Tartalmas délután volt szülőnek, gyereknek

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

A tánc, a népviseletek, a kézműves munkák, az ételek és a német nyelv használata mind azt bizonyították, hogy ezen a délutánon minden a sváb hagyományokról szólt. A Szekszárdi Dienes Iskola szombaton tartotta tradicionális svábbálját, amely egyúttal kulturális seregszemle is.

A rendezvény műsorral kezdődött, amelyet, mint minden évben, most is a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar nyitott meg, megteremtve a svábbál alaphangulatát.

A zenészeket a szekszárdi Wunderland Óvoda pici táncosai követték a színpadon, műsorukat, megérdemelten, vastapssal jutalmazta a közönség. Mint ahogy arra Simon Andrea, az iskola igazgatója is kitért köszöntőjében, a Dienes iskola tánccsoportjainak bemutatkozása hűen tükrözi, mennyit fejlődött a gyerekek tánctudása a legutóbbi bál óta.

Rajtuk kívül az intézmény énekkara, valamint a szekszárdi Mondschein Kórus – amely állandó résztvevője az eseménynek – emelte a rendezvény színvonalát. A műsor csúcspontját a viseleti bemutató jelentette. Idén a szokásosnál is nehezebb volt a zsűri dolga, hiszen minden eddiginél több szép és értékes ruhát, kiegészítőt vonultattak fel a gyerekek a színpadon, a közönség családi ereklyéket csodálhatott meg.

A műsort követő táncházban kicsiknek és nagyoknak lehetőségük volt új lépéseket elsajátítani. A mulatságban a szokásos ételek mellett sváb süteményekkel is kínálták a vendégeket, ezekről a szülők gondoskodtak. A tombolasorsolás sem maradhatott el, ahol a tárgyak között sváb kézműves termékek is gazdára találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában