polgárőr egyesület

2018.03.07. 10:30

A bátaszéki az egyik legjobb egyesület

A város vezetése és lakossága támogatja a jól működő polgárőr egyesületet.

Mauthner Ilona

A város polgárőr egyesülete megtartotta éves ünnepi közgyűlését. Farkas András, a polgárőrség vezetője az egyik legeredményesebb esztendőnek ítélte a tavalyit. Többek között saját irodaépülethez jutottak, melyhez önerőként több, mint 800 ezer forintot biztosított a polgárőrség, az önkormányzat félmillió forinttal segített, valamint számos vállalkozó és magánszemély is hozzájárult a infrastruktúra fejlesztéséhez.

Az egyesület sokat segített a II. Bátaszéki Bornapok lebonyolításában is, négy napon keresztül közel ötven polgárőr biztosította a rendezvényt kiválóan. Jótékonykodtak is, hiszen 16 polgárőr jóvoltából az alsónyéki óvodát két mérleghinta uniós szabványnak megfelelő beszerelésével támogatták. A bátaszéki zsidó temetőben 18 polgárőr 38 síremléket állított helyre. A polgárőrség tagjai vezetéstechnikai tréningen vettek rész, míg a Cikádor mentőcsapat képzésen gyarapíthatta tudását.

A gazdasági mérleg rentábilis volt, köszönhetően a támogatóknak. A bátaszéki polgárőrök által üzemeltetett megfigyelő kamerarendszert 2018-tól a város önkormányzata vette át, és üzemelteti tovább, emlékeztetett Farkas András.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, jól működő közösséget lát a város a polgárőrségben, teljes mértékben támogatják őket a jövőben is: 800 ezer forintra emelték az idei évi önkormányzati hozzájárulást.

A rendezvényen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő is, aki a megye egyik legjobban szervezett egyesületének nevezte a bátaszékit. Felajánlotta támogatását, és ígéretet tett arra, hogy az új irodaépületben az internet hozzáférést is biztosítani fogják. Az Országos Polgárőr Szövetség pedig egy terepjárót adományozott az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában