Szent József-nap

2018.03.21. 13:30

A névadót ünnepelték

Fotópályázattal és ügyességi versenyekkel ünnepelték az iskola névadóját a katolikus tanodában.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Szent József Katolikus Általános Iskola, amely 1993-ban indult a megyeszékhelyen.

Minden évben a névadó napjához kapcsolódva tartják a Szent József-napot, idén hagyományteremtő szándékkal az apákat is meghívták a különböző rendezvényekre – mondta el lapunknak Szegedi Dezső.

Közös imádsággal kezdődött a hétfői nap, majd a volt diákok mutatkoztak be a mostani tanulóknak, tanároknak, szülőknek. Ezt követően „Az én apukám” című fotópályázatra beküldött képeket értékelték, a legjobban sikerült fotók a gyerekek és édesapjuk legemlékezetesebb, legjobban sikerült pillanatait örökítették meg.

A programok között a leg­apukásabb osztály címért zajló verseny vitte el a pálmát. Az összetett feladatsorban szerepelt szalmabála-gurítás, sörrekesztoló verseny és szálfaállítás. A pontok összeadása után hirdették ki a győztes osztályt, amely egy éven keresztül viselheti a kitüntető címet. Az egész napos programsorozatot apák napi műsor és szentmise zárta a Béla király téri templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában