Decs

2018.03.12. 12:23

Képzés a társadalmi összetartozásért

Budavári Kata

Elsősorban civileknek tartott képzést a hétvégén a Decsi Romákért Egyesület. Dr. Tóthné Kapitány Krisztina fejlesztési tanácsadó a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-t mutatta be, és aktuális pályázati lehetőségekkel ismertette meg az érdeklődőket. Így például azzal, amelynek révén a vállalkozók nemcsak eszközbeszerzéshez, de fiatal munkaerő felvételéhez kapnak támogatást.

Sándor Tamás, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum programvezetője pedig országos és megyei helyzetképet adott a civil életről. 

Gómány Ernőné, a Decsi Romákért Egyesület elnöke elmondta, tavaly év eleje óta fut az a programjuk, amelyre huszonnégy millió forint támogatást kaptak, és amelyben több olyan képzést, eseményt rendeznek, amely a társadalmi összetartozást erősíti. A hétvégi esemény is ennek a projektnek a része. Korábban egyébként tartottak már táncházat közel négyszáz fő részvételével, illetve klubokat, szakköröket szerveztek, amelyek a gyerekeket, fiatalokat ösztönzik tanulásra, kreativitásra és a hagyományok megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában