borverseny

2018.03.13. 08:30

Jó borok kerültek idén a bírák elé

Vida Tünde, fotó: shutterstock illusztráció

Közel száz mintát neveztek a dunafölvári és környékbeli gazdák az idei városi borversenyre, amelyet szponzorok segítségével rendezett meg közösen az önkormányzat és a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete.

Utóbbi elnöke, Lipák Tamás mondta, hogy a negyvenkettedik verseny a mennyiséget illetően olyan volt, mint az előzőek, a minőség terén viszont komoly előrelépések történtek. A zsűri által megfogalmazott kritikai észrevételeket a termelők megszívlelik, ennek eredménye, hogy jó borok kerülnek a bírák elé, amit az elnök, dr. Janky Ferenc egyetemi docens is megerősített. 

A vörös, fehér és rozé borok mellett külön kategóriában értékelték az otelló borokat. – Egy helyi egyesületnek kutya kötelessége a helyi sajátosságokat támogatni – indokolta Lipták Tamás. Ebben a kategóriában Baranyák László volt a legsikeresebb, a fehérek között viszont Vecsei Pál, akinek Vértes csillaga nevű bora a város bora címet viselheti egy éven át.

Ugyanez a cím a vörösök mezőnyében Kelemen Róbert cabernet sauvignon borát illeti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában