fejlesztés

2018.03.30. 20:00

Közösségi ház szépíti az alsóhetényi faluképet

Új létesítménnyel gyarapodott Alsóhetény. A közösségi házat tegnap Potápi Árpád János adta át rendeltetésének.

Szeri Árpád, Fotó: Varga-Stadler Máté

Potápi Árpád János államtitkár, a dombóvári választókerület országgyűlési képviselője, és ugyanitt a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, úgy fogalmazott: Alsóhetény átlagos település Tolna megyében, de nem átlagos közösség, mert nem sorvad, hanem azt bizonyítja, hogy élni akar. A község lakói magukénak érzik a közösségi házat, ami igazolja, hogy jó helyre jött a kormány támogatása – jegyezte meg. Elmondta azt is: bízik abban, hogy a falu körüli utak felújítását célzó pályázat is sikeres lesz.

Alsóhetény közigazgatási szempontból Kapospulához tartozik, jóllehet a két település között nagyjából öt kilométernyi távolság van. A 220 fős helység országosan ismert arról, hogy határában fontos római kori emlékeket tártak fel a régészek. Az egykor intézői lakásból alakított közösségi ház a XXI. századi jelent képviseli, miután gyakorlatilag önfenntartó konstrukció.

Stemler József, Kapospula független polgármestere elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Program 28,7 millió forintos támogatásával és 8 millió forint önkormányzati forrással megvalósított létesítmény kereken száz négyzetméteres. Az épület előtti térköves rész jó idő esetén helyszíne lehet ünnepi eseményeknek – csütörtökön az avatás alkalmából a kapospulai Vízmente Néptánccsoport lépett fel –, a házban pedig egy nagy, nyitott tér található, három interneteléréssel, projektorral, televízióval, könyvtári és konyhasarokkal. A vizesblokk mozgásukban akadályozottak számára is használható. A világítást és a padlófűtést napelemes rendszer szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában