nemzetközi kapcsolatok

2018.03.17. 18:10

Üdvözlik az új blokkok tervét

Vida Tünde, archív fotó: Mártonfai Dénes

Magyarországon tartotta soros munkaértekezletét az európai atomenergia-ipar legnagyobb érdekképviseleti szervezete, a Foratom oktatással, tudásmenedzsmenttel foglalkozó munkacsoportja. Az aktuális kérdések megvitatása mellett a Budapesti Műszaki Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének munkájával ismerkedtek és látogatást tettek az oktatóreaktorban, másnap megtekintették atomerőmű látogatóközpontját, a Karbantartó Gyakorló Központot és az Atomenergetikai Múzeumot.

Emilia Janisz (Emília Janis), a Foratom intézményi ügyekért felelős vezetője elismerően szólt a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjáról. Azt mondta, széleskörű információspekturmmal várja a látogatókat, főként a fiatalokat, így fontos szerepet játszhat az utánpótlásgondok enyhítésében azzal, hogy a fiatalok számára vonzóvá teszi az atomenergetikát.

A Paks II. projektről azt mondta, hogy a Foratom küldetése az, hogy segítse a nukleáris technológiát alkalmazó országokat, s mint ilyen üdvözli az új blokkok létesítésére vonatkozó magyar terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában