felújítás

2018.04.09. 12:20

A Közút megkezdte az utak felújítását

Hanol Erzsébet, fotó: shutterstock illusztráció

Lezárta téli üzemeltetési időszakát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság sajtóközleményéből kiderül, hogy az elmúlt szezon enyhébb téli időjárása ellenére az eddigi legnagyobb mennyiségű, több mint 261 ezer tonna útszóró sót és közel 17 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki az utakra.

A 2017. november 10-től kezdődő téli üzemeltetési időszakot a szokásos március 15. helyett a télies, hófúvásos, ónos esős időjárás miatt március 26-ig meghosszabbították. Mostantól azonban a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási, valamint a teljes körű útfelújításokra, továbbá a növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek.

A Magyar Közút Zrt. már meg is kezdte az idei útfelújítási munkákat. Mint azt közleményükben írják, március második felében országszerte összesen mintegy 140 szakaszon adtak át munkaterületet a kivitelezőknek. Megyénkben a Kaposszekcső–Jágónak–Meződ összekötő mellékút, a Pincehely–Ozora összekötő mellékút, a Szekszárd–Székesfehérvár másodrendű főút, a Szekszárd–Tamási–Siófok másodrendű főút, a Bonyhád–Dombóvár összekötő mellékút és a sióagárdi bekötő mellékút felújítása kezdődik az első ütemben.

A munkák idején általában forgalomkorlátozásra, torlódásokra is számíthatnak a közlekedők. Ezért az autósoknak érdemes utazás előtt tájékozódniuk tervezett útvonaluk aktuális forgalmi helyzetről az Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, vagy a www.utinform.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában