nemzetiségi önkormányzat

2018.04.09. 18:10

Sokat tettek a Tolna megyeiek is az egy mandátumért

Mauthner Ilona, fotó: Mártonfai Dénes

Képviselői mandátumot szerzett a országos német önkormányzat listája: Ritter Imre a következő négy évben független képviselőként dolgozik a magyarországi németekért az országgyűlésben. A mandátumhoz 22342 szavazatra volt szükség, ezt a küszöböt a német lista 25660 vokssal magabiztosan átlépte, mondta Szeiberling Krisztina sajtószóvivő. A német nemzetiségi névjegyzékbe regisztráltak rendkívül magas arányban, csaknem 78 százalékban járultak az urnákhoz.

Krémer György, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának regionális irodavezetője elmondta, nagyon örülnek az eredménynek, sokat dolgoztak érte Tolna megyében is, ahol közel háromezren regisztráltatták magukat a német nemzetiségi névjegyzékbe. Ezzel jelezték, hogy ezen a területen kívánnak élni választási jogukkal. Bíznak Ritter Imrében, aki szószólóként is nagyon aktív volt, de képviselőként sokkal több lehetősége lesz arra, hogy teljes joggal képviselje a német nemzetiségek érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában