sajtótájékoztató

2018.04.09. 19:10

Száz évre biztosított Paks jövője

Vida Tünde

Biztos kezekben van Paks, a vasárnapi döntés száz évre megalapozta a város jövőjét – értékelte az országgyűlési választások eredményét Szabó Péter polgármester egy Süli Jánossal és Kovács Sándorral közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kovács Sándor, a helyi Fidesz szervezet elnöke, a város polgármestere köszönetét fejezte ki minden aktivistának és szavazónak, a vasárnap megválasztott országgyűlési képviselőnek pedig azt mondta, mindenben számíthat rájuk. Mint aláhúzta, az eredmény bizonyította, hogy a kormány számíthat Paksra, ezért bízik abban, hogy Paks is számíthat a kormányra.

Emlékeztetett rá, hogy folytatódott a pozitív tendencia, 2016 óta ugyanis minden választáson sikerrel szerepeltek jelöltjeik. Az pedig – tette hozzá –, hogy a rendszerváltás óta először van a választókerületnek paksi képviselője, aki ráadásul miniszter, további előny a város, a térség számára.

– Itt a munka ideje – mondta Szabó Péter polgármester, aki szintén komoly eredményként könyvelte el Süli János sikerét, azt, hogy Pakson magas volt a részvételi arány. – Mindannyian tudjuk, hogy itt a Paks II-es beruházás is a választás tétje volt, hiszen az ellenzéki pártok egyike sem támogatta. Az ország számára is nagyon fontos ez a győzelem, de Paks számára speciális helyzetéből adódóan még meghatározóbb.

Süli János, a Fidesz-KDNP vasárnap mandátumhoz jutott képviselője győzelmét az erőmű melletti kiállásként is értékeli. Azt mondta, felért egy „kis népszavazással”, amelyen a térségben élők letették voksukat az erőműbővítés mellett. – Ez nemcsak Paks és a térség ügye, hanem az országé, mert villamos energiára szükség van az ellátásbiztonság, az olcsó áram érdekében – fejtette ki. Hangsúlyozta, hogy az a közel huszonháromezer szavazat, amit kapott, legitimitást, nyomatékot ad munkájának. – Parlamenti munkám során sokszor fogom idézni, hogy nekem közel huszonháromezer ember adott felhatalmazást ennek a feladatnak az elvégzésére – zárta szavait Süli János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában