rajzverseny

2018.05.14. 18:10

A tűzoltói hivatást mutatják be az alkotások

Hanol Erzsébet

A szekszárdi Wunderland óvoda érdemelte idén a legkreatívabb óvoda, míg a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola a legkreatívabb iskola címet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának Tolna megyei fordulójában. Előbbi intézményből 104, utóbbiból 106 alkotást neveztek.

Fotó: TMKI

Az eredményhirdetést pénteken tartották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az óvodások korcsoportjában Orosz Kristóf lett az első, Tóth Patrik a második és Erős Dorián a harmadik. Különdíjat kapott Simon Botond és Metzger Dalma. Kézműves kategóriában, a 6-10 évesek között Varga Benedek Zsolt érdemelte az első helyet. Szintén a 6-10 évesek között, a szabadkézi rajzok kategóriájában Hauwasser Sára alkotását találta legjobbnak a zsűri. Pál Enikő végzett a második, Horváth Luca a harmadik helyen. Liebhauser Zsókát és Stehler Olivért különdíjjal ismerték el.

A 11-14 évesek korcsoportjában Bokor Friderika lett az első, Kovács Dániel a második és Kiss Nikolett a harmadik. A különdíjakat Farkas Viktória és Baumgartner Ádám kapta. A legidősebbek korosztályában Granovitter Márké lett az első hely, a számítógépes rajz kategóriában pedig Dancsó Dorottyáé. A Simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola 4. osztálya versével, Horváth Tamás számítógépes alkalmazásával, míg Végh Kevin képregényével nyert.

A tűzoltói hivatást bemutató alkotásokat Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok értékelték. Összesen 31 intézményből 514 pályamű érkezett. Az első helyezettek az országos versenyre jutottak tovább. A díjazott alkotások megtekinthetők ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában