gála

2018.05.25. 16:00

Állva tapsoltak a gálaműsoron

Vida Tünde

Állva tapsolt a közönség a Tehetség Művészeti Alapítvány gálaműsorán.

A Csengey Dénes Kulturális Központ színpadán hajdúsági, búzai és kalotaszegi táncokat mutattak be az alapítvány, s a műhely vezetőjének tanítványai. Iker Józsefné elmondta, harmincnyolc fiatal mutatkozott be. Ezek a fiatalok zömében 10–15 éve táncolnak már, és sokan közülük táncművészeti egyetemen kívánnak továbbtanulni, mondta Iker Józsefné.

A gálán a Sárréti Csókavirág Népi Együttes Zakopánéban bemutatott versenyprogramját adta elő, bemutatkozott a Vadvirág Népi Együttes Pusztahencséről, a Völgység Táncegyüttes Bonyhádról és a sárbogárdi Gézengúzok gyermekcsoport.

Az elsődleges cél az volt, hogy a paksi közönség megismerje a Tehetség műhelyt, de az alkalom akár főpróbának is tekinthető, hiszen az együttesek hétvégén, Bonyhádon vesznek részt minősítésen, az amatőr néptáncegyüttesek találkozóján. A neves szakemberekből álló zsűri előtt tizenhét együttes mutatkozik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában