Mindenki remekelt

2018.05.18. 13:00

Angolul hívta a turistákat a diákok plakátja

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

Egy angol turista, miközben A helyszínről B helyszínre igyekszik eljutni, eltéved a megyeszékhelyen. Miképpen igazítanák őt útba helybeli, alkalmi diák segítői? Egyebek mellett ebben a szituációs játékban is helyet kellett állniuk a Comenius Általános Iskolában rendezett verseny résztvevőinek.

Az angol nyelv oktatására komoly hangsúlyt helyező intézmény évente megtartja ezt a vetélkedővel egybekötött nyelvi-kulturális találkozót. Ebből az alkalomból tegnap a vendéglátók négytagú csapata mellett a Babits Mihály, a Baka István, a Dienes Valéria és a Garay János általános iskolák egy-egy felső tagozatos kvartettje állt a megmérettetés elé.

Külön érdekességet jelentett, hogy a rendezvényt négy ifjú német önkéntes bonyolította le és a végén értékelte is egyúttal: a fiatalok, különböző tervezetek révén, helyi intézményekben teljesítenek szolgálatot. Valamennyien beszélnek angolul is, ezért ezen a nyelven mutatkoztak be a versenyzőknek, akiknek később pontot érően kellett idézniük a rögtönzött életrajzokból.

Nagy sikert aratott a plakátkészítés is. A csapatok Gyere Magyarországra! címmel rajzoltak meg egy olyan, jó országimázst öregbítő, nagyméretű tablót, mely angol anyanyelvű turisták számára mutatta be a vonzerőnek számító látványosságokat. Mindezen túl további változatos feladatok megoldásával juthattak el a diákok a célig. A végső összesítésben a zsűri nem hirdetett sorrendiséget, mert mint megállapította, nem fordult elő, hogy valamelyik csapat ne ért volna el kiemelkedő eredményt valamelyik állomáson. Így mindenki győztesnek érezhette magát és örömmel vette át az ajándékcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában