ápolók napja

2018.05.17. 19:00

Bonyhádon is megünnepelték az ápolók napját

Ferenczné Kertes Klára és Weiszenburgerné Marosi Éva kapta „A szakma kiválósága” plakettet.

Hargitai Éva, fotó: szerző felvétele

Idén is ünnepi programmal, elismerések átadásával emlékeztek meg az Ápolók Nemzetközi Napjáról a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben. A rendezvény résztvevői meggyőződhettek róla, hogy lehet szórakoztató egy kézhigiéné témájú közel egyórás színielőadás, mégpedig a Nézőművészeti Nonprofit Kulturális Közhasznú Kft. A kézhigiéné fontosság című előadása révén. A Scherer Péter rendezésében, Katona László és Molnár Gusztáv előadásában megvalósult produkciót szemmel láthatóan lekötötte a nézőket, akik a sokszor záporozó poénokat hangos kacajjal, a viccek ellenére sem komolytalan teljes előadást vastapssal köszönték meg.

A meglepetés programot megelőzte az ünnepség: elsőként dr. Barcza Zsolt, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa köszöntötte a megjelenteket, majd Laufer Éva ápolási igazgató tartott rövid beszédet. Mielőtt Hajasné Erős Kinga kórházhigiénikus előadást tartott volna a kézfertőtlenítésről, a május 12-i világnap alkalmából most is két munkatársat ismertek el „A szakma kiválósága” plakettel.

A fekvőbeteg osztályok szakdolgozói közül Ferenczné Kertes Klára vehette át az elismerést. A díjazott 1980-ban végzett általános ápoló és asszisztensként – derült ki méltatásából. A Bonyhádi Városi Kórház belgyógyászati osztályán 1982 márciusa óta dolgozik. Munkabírása nagy, a betegekkel empatikus, önzetlenül, szakmaszeretete példás. Segítőkészségével nagy mértékben hozzájárul az idős, beteg emberek gyógyulásához. Főnővér helyettesként a fiatal kollégák betanításában is kiemelkedő munkát végez. Nagy figyelmet fordít az osztály higiéniájára.

A járóbeteg ellátás területéről a díjat kiérdemlő Weiszenburgerné Marosi Éva 1997 óta dolgozik az intézményben. Méltatása szerint a laboratóriumban végzett munkáját a labormedicina minden területén az alaposság és precizitás jellemzi. A munkahelyén beálló változásokhoz mindig maximálisan alkalmazkodik, az összes új technikát és programot, azok kezelését tökéletesen elsajátítja. Az új kollégák betanításában tevékenyen részt vállal, a jelenlegi közösség szilárd, alapító tagja. A laboratóriumi munka iránt tanúsított alázata példamutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában