gyermekprogram

2018.05.15. 18:10

Háry János Mesefesztivál Szekszárdon

Szeri Árpád, fotó (archív): Makovics Kornél

Két nap alatt ötvenöt program, több száz fellépő, huszonhét színpadi produkció, huszonnyolc kiegészítő kínálat, huszonhárom partnerrel. Számszerűségében ez jellemzi a május 26-27-én Szekszárdon a Szent István téren tartandó Háry János Mesefesztivált.

A lényeg azonban abban a hangulatban, üzenetben, léleképítésben és jellemformálásban van, amit csak egy ilyen, szórakoztató mivoltában is különleges rendezvény képes kínálni az érdeklődőknek. Ezt húzta alá a Babits Mihály Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatóján Ács Rezső is.

A megyeszékhely polgármestere hozzátette, hogy személy szerint kiváltképp várja a fényfestést, mely egyúttal rajzverseny is. Ács Rezső egy mesével nyitja meg a szombati napot, vasárnap pedig ugyanezt teszi dr. Haag Éva alpolgármester. Miután idén Mátyás király személye van a központban, mindkettőjük története az Igazságos uralkodóhoz fog kapcsolódni.

Zsikó Zoltán, az intézmény ügyvezető igazgatója köszönetet mondott a civil szervezeteknek, iskoláknak, óvodáknak, bölcsődéknek, hogy nemcsak támogatásukkal, hanem művészi tevékenységükkel is hozzájárulnak a fesztivál sikeréhez. Gyermekeknek játszó zenekarok is fellépnek a két napon, az igazgató külön is felhívta a figyelmet a szombaton bemutatkozó Takács Eszter és Zenekara társulatra, valamint a Czutorborsók, továbbá a Tompeti és Barátai együttesekre.

Vasárnap pedig itt lesznek a Langaléta Garabonciások, fellép a Bogár Muzsika Zenekar, a BonBon Matiné, illetve a Rutkai Bori Banda. A kiegészítő programoknál különlegességet jelent a LEGO kiállítás. Ez, akárcsak a filmvetítés, fizetős program, ám az összes többi ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában