gyereknap

2018.05.26. 09:30

Megnyitják kapuikat a tűzoltóságok

Hanol Erzsébet

Fotó: TEOL/Illusztráció

Gyereknapon, azaz most vasárnap az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Tolna megyében tizenöt helyszínen várják nyitott szertárkapukkal az érdeklődőket, a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok mellett kilenc önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott a programhoz. A szekszárdi, a paksi és a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon fogadják a gyerekeket, a családokat 10 és 16 óra között, továbbá a tolnai és a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint a bölcskei, a dunaföldvári, a kurdi, a dunaszentgyörgyi, a faddi és a tamási önkéntes tűzoltók várják azokat, akik kíváncsiak a munkájukra.

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe. A nyílt napon lehetőség lesz közelről megvizsgálni a nap mint nap használt járműveket, a különleges felszereléseket és a látogatók bejárhatják a laktanyát is. A nap során több próbariasztásra is lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában