borverseny

2018.06.29. 12:30

Aranyos szekszárdi borok a VinAgorán

Mauthner Ilona, illusztráció: Shutterstock

Kiemelkedően jól szerepeltek a Tolna megyei borászok hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált borversenyén, az egri VinAgorán. A legnagyobb elismerést a szekszárdi Fritz Borház nyerte el, 2013-as évjáratú Kékfranos Prémium borával a kategóriájában a legjobb nedűnek választották. Aranyérmet nyert a Bodri Pincészet rozé bora, a Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Roséja, a Fritz Borház Merlot bor-Lex-ikon bora, a Mészáros Borház Ohmerops cuvée-je és Bodzási Kékfrankosa, ezüst érmes lett a Bodri Pincészet 2013-as évjáratú Optimus cuvée-je, a Twickel Szőlőbirtok Liszt Ferenc Selection Waltz cuvée-je, a Schieber Pincészet Patina Cabernet Sauvignonja és a Tabu Cabernet Sauvignonja, illetve a Tűzkő Birtok Merlot prémium bora.

A borversenyre 545 minta érkezett tizenhárom országból, a borokat több mint ötven elismert szakember bírálta. Rendkívül erős volt a mezőny, négy nagyarany, hetvenhárom arany, nyolcvanhét ezüstérem és különdíjként hat főkategória győztes Champion-díj, valamint hét fajtabor díj született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában