átadás

2018.06.25. 18:15

Átadták a kaposszekcsői orvosi rendelőt

Megújult orvosi rendelő és védőnői szolgálat jelzi Kaposszekcső fejlődését. Az épület ünnepélyes átadóját a hétvégi falunapon tartották.

Hanol Erzsébet, fotó: beküldött kép

Átadták a település felújított orvosi rendelőjét és védőnői szolgálatát. Teljesen akadálymentes lett az épület, és az új bejáratot rámpa köti össze a parkolóval. Megújultak a vizes blokkok, cserélték a belső nyílászárókat, a burkolatot, a tetőt.

Szigetelték az épületet, korszerűsítették a fűtésrendszert, az elavult, régi radiátorok helyett újakat helyeztek el. Az egész épület új villamoshálózatot kapott, illetve új, korszerű világítótesteket szereltek fel.

Kaposszekcső Csikóstőttőssel közösen nyújtott be pályázatot az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, és nyertek el együtt több mint nyolcvanegy millió forintot TOP-os forrásból. Ebből az összegből ötvenkilenc millió forint jutott Kaposszekcsőnek. Az önkormányzat azonban önerőből is hozzátett. Bővítették a rendelő körüli parkolót, költöttek a parkosításra, hétmillió forint értékben pedig eszközöket vásároltak.

A szombati avatón Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, kiemelve, hogy folytatódik az elmúlt időszakban megkezdett fejlesztési sorozat.

Az ünnepséget a falunapon tartották, amelyen több más program várta a vendégeket. Az átadó után focikupa kezdődött a helyi mellett vásárosdombói, és döbröközi öregfiúkkal, illetve a kormányhivatal csapatával. A győzelem végül a döbröközieké lett. A gyerekek az iskolaudvaron ugrálóvárban, körhintán szórakozhattak, a sátor körül pedig akadályversenyen próbálhatták ki magukat a vállalkozókedvűek. A feladatok között volt például zizi evés késsel, villával, lufifújás megfelelő méretűre, célbadobás, másutt pedig betűtésztából kellett idézetet kirakni. Az esti szabadtéri szalonna- és tarjasütés során mindenkit megvendégeltek, majd bál zárta a napot a Retro Party Rock Banddel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában